Срећа припада онима који рано лежу

Срећнији су они људи који у кревет одлазе са кокошкама - познато је од давнина, како у нашем народу, тако и у ајурведи.

Ајурведа препоручује одлазак на спавање пре 22:00 а устајање пре 6:00 ујутро. Ова једноставна навика је једна од најснажнијих техника за здравље и дуговечност. Метаболизам отпадних материја се дешава након 22:00, а смањен је ако смо будни и активни, или једемо широм познату "вечерњу ужину", у то време.

Но, сада су до тих сазнања дошли и научници -  Истраживачи Бингамтон Универзитета, САД, су анализирали спавалачке навике стотињак студената и установили да особе које одлазе касно на спавање имају више негативних мисли од особа које рано иду на спавање.

Срећнији су они људи који у кревет одлазе са кокошкама, тврде амерички научници, истичући да су они који касно лежу склонији да претресају лоше мисли пре него што се препусте сновима.


Спавање дуже од седам сати, такође, помаже у смањењу анксиозности и стреса, напомињу научници чија је студија објављена у часопису Cognitive Therapy and Research.

"Уколико друга истраживања потврде везу између времена одласка у кревет, трајања сна и негативних мисли, то би могло да отвори пут новим методама лечења", истиче се у студији, преноси Хафингтон пост.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Аутор

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

    

Галерија слика