ПОТВРЂЕНО: Конзумирање слатког пре јела помаже у мршављењу!

ПОТВРЂЕНО: Конзумирање слатког пре јела помаже у мршављењу! Houang Stephane

У ајурведи се сматра да се слатко обавезно једе пре главног оброка, односно, на празан стомак, а не после главног јела како је то уобичајено у западној култури. Сада је то потврдила и западна наука.

Британски научници су експериментима потврдили да конзумирање слатког пре главног јела помаже у мршављењу и спречавању гојазности.

Експерименти вршени на кунићима су показали да конзумирање слатког пре оброка смањује апетит и помаже у губљењу килограма.

Кунићима у неколико наврата током 24 сата није давана храна и праћено је излучивање ензима приликом оброка. Научници су потврдили да конзумација десерта пре главног јела омогућава да мозак створи информацију о уношењу довољне количине глукозе и да шаље сигнал ситости.

Мозак теже одређује лимит уношења глукозе уколико се десерт конзумира након главног јела, тврди ова група научника.

Детаљније информације о експерименту и његовим резултатима су објављени у часопису "Journal of Clinical Investigations''.
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Аутор

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

    

Галерија слика