Свака емоција активира одређене делове тела - Провирите у чланак да видите како

Свака емоција активира одређене делове тела - Провирите у чланак да видите како Иван Хафизов

Током последњих пар година научници широм света покушавају да схвате како наше емотивно стање и енергија у организму утичу на здравље и развој болести. Сада су у томе успели.

 

 

Превод:

Anger - Бес

Fear - Страх

Disgust - Гађење/Одвратност

Happiness - Срећа

Sadness - Туга

Surprise - Изненеђење

Neutral - Неутрално

Anxiety - Нервоза

Love - Љубав

Depression - Депресија

Contempt - Задовољство

Pride - Понос

Shame - Стид

Envy - Завист

Начин на који се емотивно повезујемо с другима је можда важније за наше здравље од вежбања, медицинских третмана и правилне исхране. Физиолошке сензације које доживљавамо, у зависности од тога да ли смо бесни, уплашени или срећни, се заправо налазе у различитим деловима нашег тела. Најједноставнији пример који је свако од нас искусио су црвенило и врелина у образима када нас је због нечега срамота. То показује да осећање срамоте енергију шаље у фацијалне мишиће.

Прво истраживање које је мапирало на које делове тела утичу одређене емоције, извели су фински научници. Мапа је направљена на основу анализе спроведене над 700 волонтера. Доказано је да свака емоција активира одређене делове тела. Свака ћелија, мембрана, ткиво, жлезда, орган реагује на различиту емоцију.

Као што сте можда до сада приметили, срећа је најзначајније осећање које утиче на цео организам, а централни делови које погађа су лице и груди. Друга најјача емоција је љубав и као што можете видети на слици, када волимо некога или нешто, активирају се три зоне у телу - груди, лице и доњи део стомака (одатле осећај лептирића у стомаку када се заљубимо). С друге стране, гађење активира зоне које се налазе око уста и грла. Бес углавном погађа груди и доњи део лица, као и руке. 

Извор: www.iheartintelligence.com

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Аутор

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

Више из ове категорије « Коријандер (цилантро)

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

    

Галерија слика