РТБ ''Бор'' - Четири радника повређена у експлозији

Илустрација Илустрација Jared Tarbell

Четири радника повређена у експлозији уређаја за удувавање ваздуха!

Како јављају медији, јутрос око четири сата је повређено четворо радника у РТБ ''Бор''-у.

Експлодирао је уређај за удувавање ваздуха, услед чега су три радника задобила лакше телесне повреде, а један радник је задобио тешке телесне повреде.

Експлозија се догодила у погону за производњу сумпорне киселине.

Увиђај је у току.

Субота, 15.11.2014. - ПУКОМ срећом, али и присебношћу запослених, је избегнута трагедија у фабрици сумпорне киселине, из састава Рударско-топионичарског басена „Бор“. У овом постројењу су у хаварији  повређена четворица радника, који, срећом нису животно угрожени. Инцидент се догодио због дотрајалих машина.

Најтеже је прошао проф. др Властимир Тасић, са Машинског факултета у Београду, који има отворени прелом подлактице и он је одмах оперисан. Љубиша Златановић има лакшу контузију главе, а Миладин Петронијевић посекотине. Њих двојица су, након указане помоћи, пуштени кући. Радивоје Миловић је задобио контузију главе, али је и он, током јучерашњег дана пуштен на кућно лечење.

Хаварија се догодила приликом рада у трећој смени, на уходавању дуваљке за гас у старој Фабрици сумпорне киселине.

Одјекнуо је прасак, након чега су се зачули јауци. У старом погону, у тренутку инцидента, било је десетак особа који су радили на ремонту.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Аутор

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

    

Галерија слика