Чланци поређани по датуму: август 2014

БЕОГРАД, 9. мај 2014, (Њуз) – Маријан Јакшић (26) добио је посао у Блицу након што је послао ЦВ са насловом “Нећете веровати шта је у овом ЦВ-у”.

Објављено у Разонода

Под слоганом „Превенција на првом месту“ 112 ЕКСПО представиће високе технологије у функцији превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду, од 23. до 26. септембра 2014. године у хали 2 Београдског сајма, под генералним покровитељством Министарства унутрашњих послова Републике Србије - Сектора за ванредне ситуације и покровитељством Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања - Управе за безбедност и здравље на раду.

Објављено у БЗР
среда, 27 август 2014 00:00

Свако шесто боловање лажно

Тачно 32.378 људи је користило боловање у првој половини ове године, а процењује се да њих око 5.000 није било болесно.

Објављено у БЗР

Навикли смо да психопате изједначавамо са убицама и немилосрдним криминалцима. Тиме је јасно да је пропао покушај да се стигматизација термина избегне тако што се неће укључити у дијагностичку класификацију (ДСМ-ИВ и ИЦД-10) као један од поремећаја личности.

Објављено у Здравље
среда, 27 август 2014 00:00

Пријава због погибије радника

ПАНЧЕВО - Након недавне погибије радника на градилишту у центру Панчева, Инспекција рада против надлежних поднеће Захтев за покретање прекршајног поступка по више основа...

Објављено у Хроника
уторак, 26 август 2014 00:00

Рад за рачунаром

Дуготрајан рад за рачунаром се убраја у озбиљне факторе ризика за настанак и развој разноврсних патолошких стања и обољења, чија тежина варира од релативно безопасних до крајње озбиљних. Најчешће се јављају поремећаји у функционисању локомоторног система. Они настају као последица дуготрајног статичког оптерећења кичменог стуба, нефизиолошког положаја и понављаних покрета у зглобу шака.

Објављено у БЗР

Сезонски радник Драган Рофа ( 29) који је у фирми "Прима продукт" у Кикинди тешко повређен у ноћи између 18. и 19. августа, у трећој смени око три сата ујутро, преминуо је јуче у Клиничком центру у Новом Саду од последица опекотина које је задобио када се на њега пролила врела вода из фабричког уређаја.

Објављено у Хроника

Како тврди породица, конобар је од власника кафића у центру тражио плату, односно заостале дневнице. Уместо тога газда га је напао.

Објављено у Хроника

Средовечни и даље нису „популарни” међу послодавцима, однос према старима у здравству и даље лош

Објављено у БЗР
недеља, 24 август 2014 00:00

Погинуо радник на Јужном Кучају

Радник Д. Р. (58), из околине Врњачке Бање погинуо је када је трактор у ком је био и којим су превожена дебла за потребе "Србија шума", изгубио контролу и ударио у стабло на планини Јужни Кучај, саопштило је данас Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Објављено у Хроника
Страна 1 од 2

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

    

Галерија слика