Чланци поређани по датуму: октобар 2014

БАЧКИ ЈАРАК, 9. октобар 2014, (Њуз) – Петар Поповић (69) из Бачког Јарка умро је рано јутрос од последица забране пушења у затвореном простору, јављају локални медији. Човек се само срушио без речи када му је конобар рекао да је забрањено пушење.

Објављено у Разонода
петак, 31 октобар 2014 00:00

Да ли рећи истину... и како?

Свакоме се догодило, бар једном, да се нађе у недоумици да ли да блиској особи саопшти нешто непријатно, да ли да се обрати потпуном незнанцу да би га на нешто упозорио... Ево шта у таквим ситуацијама препоручује Dr Зоран Илић

Објављено у Здравље
петак, 31 октобар 2014 00:00

Мало о срећи

Одустаните од:

1. Потребе да увек будете у праву

2. Потребе да све контролишете

Објављено у Здравље
петак, 31 октобар 2014 00:00

Савршенство по сваку цену

“Увредио сам Бога и човечанство јер мој рад није постигао квалитет какав је требало“. Леонардо да Винчи

Објављено у Здравље
петак, 31 октобар 2014 00:00

Куда иде Генерација ''Y''?

Припадам X (икс) генерацији. Тако кажу зато што сам рођен између 1961. и 1981. године, истина на самом почетку ове икс категорије, тако да би ме радо сврстали у Baby Boomere који су рођени после рата, али некако су ми дражи ови млађи, а и онако како описују X генерацију више осећам да им припадам.

Објављено у Здравље

Крај прошлог века, представља период великих промена како у нашем друштву тако и на планетарним размерама. Распад неколико држава, војних савеза, многобројни ратови, климатске промене а у последње време и актуелна “Светска криза”, довели су до великих нестабилности и у свету и унутар човекове личности.

Објављено у Заштита од пожара
петак, 31 октобар 2014 00:00

Степенице се померају

Постављање одговарајуће рампе у старим историјским језгрима није увек изводљиво. Погледајте занимљиво решење у овом кратком видеу.

Објављено у Видео
петак, 31 октобар 2014 00:00

Спасао се као Џемс Бонд

Радио је на висини. А онда је пао. Спасао се као Џемс Бонд.

Објављено у Видео
четвртак, 30 октобар 2014 00:00

Мобилни и вожња

Ометање пажње – дистракција

Ометање пажње или дистракција је све оно што скреће пажњу возача с примарног задатка управљања возилом и реаговања на критичне догађаје. Другим речима, дистракција је било шта што захтева од возача да скрене поглед с пута (визуелна дистракција), слуша звуке који нису у вези с вожњом (аудио-дистракција), скрене мисли с вожње и пута (когнитивна дистракција) или да склони руке с управљача и команди возила (мануелна дистракција). Већина ствари које за возача представљају дистракцију, истовремено омета возача на више начина истовремено.

Објављено у БЗР

Муке са Законом о раду - Новинар аналитичар Радован Радовановић скенира до детаља измењени и допуњени Закон о раду и на основу понуђених законских решења покушава да разреши неке дилеме.

Објављено у БЗР
Страна 1 од 11

Безбедност и здравље на раду, заштита од пожара, заштита животне средине - све на једном месту: новости, прописи, корисне информације и актуелна дешавања.

    

Галерија слика